ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Τούρτα Παγωτό Τιραμισού
από τoν Σταύρο Βαρθαλίτη
Διαγωνισμός Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ: 8-10 ώρες
ΣΚΕΥΗ: Φόρμα με αποσπώμενη βάση 27 εκ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
200 γρ. ζεστό εσπρέσο ή ( 1 κ.σ. καφέ στιγμής με 200 γρ. ζεστό νερό)
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. κονιάκ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ:
500 γρ. κρύο γάλα 3,5%
150 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
1 συσκευασία Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
125 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 54% Κακάο
2 συσκευασίες σαβαγιάρ (48 τεμάχια)
20 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
50 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ



Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας στο ζεστό εσπρέσο, τη ζάχαρη και το κονιάκ ώστε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και το ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο για να μπορούμε να βουτάμε τα σαβαγιάρ μας.
  • Για το παγωτό, προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και το γάλα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και συνεχίζουμε προσθέτοντας το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, ακολουθώντας τις οδηγίες παρασκευής της συσκευασίας. Όταν έχουμε ετοιμάσει το παγωτό μας και έχουμε ένα πολύ αφράτο αποτέλεσμα, το μοιράζουμε σε δύο μπολ ισόποσα.
  • Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 54% Κακάο, βάζουμε μεμβράνη και λιώνουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό ή σε ένα ζεστό μπεν- μαρί αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων.
  • Προσθέτουμε όλη τη λιωμένη Κουβερτούρα στο ένα μπολ που έχουμε το μισό παγωτό, για να του δώσουμε γεύση σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ πολύ καλά.


Για το στήσιμο:
  • Σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 27cm τοποθετούμε στο κάτω μέρος τη λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό.
  • Παίρνουμε τα μισά σαβαγιάρ και τα μουλιάζουμε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές στο σιρόπι καφέ που έχουμε αφήσει να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε όσα χρειάζονται για να καλύψουν την επιφάνεια της φόρμας μας και αν έχουμε μικρά κενά, σπάμε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και βάζουμε το μισό παγωτό βανίλια από πάνω.
  • Όσα σαβαγιάρ μας έχουν περισσέψει από αυτά που έχουμε μουλιάσει στο σιρόπι τα σπάμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε από πάνω από το παγωτό να πάνε παντού.
  • Τέλος προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο παγωτό βανίλια-σοκολάτα και σκεπάζουμε με μεμβράνη καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Λίγο πριν βγάλουμε την τούρτα παγωτό από την κατάψυξη, χτυπάμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τοποθετούμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  • Αφαιρούμε την τούρτα παγωτό από την κατάψυξη, ξεφορμάρουμε προσεκτικά και την τοποθετούμε σε μία πιατέλα μεγάλη.
  • Παίρνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, τα κόβουμε στη μέση και τα κολλάμε περιμετρικά από την τούρτα μας το ένα δίπλα στο άλλο. Γαρνίρουμε με το ΓΙΩΤΗΣ Crème από πάνω δημιουργώντας ροζέτες και πασπαλίζουμε με μπόλικο Κακάο ΓΙΩΤΗΣ.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ