ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Τούρτα κορμός με λευκή κουβερτούρα
από τoν Σταύρο Βαρθαλίτη
Τούρτα λευκή Τούρτα
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 90 λεπτά
ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 26 εκ.


Υλικά για τον κορμό παντεσπάνι:
150 γρ. βούτυρο
1 1/2 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
375 γρ. Κουβερτούρα Πλάκα Λευκή Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
400 γρ. μπισκότα
80 γρ. αποξηραμένα cranberries

Υλικά για τη γέμιση:
2 συσκευασίες Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
800 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%
40 γρ. αποξηραμένα cranberries

Υλικά για το σερβίρισμα:
1/2 συσκευασία Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:

Για τον κορμό παντεσπάνι:
  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε σε μέτρια κατσαρόλα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ψιλοκόβουμε την Κουβερτούρα Πλάκα Λευκή Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα, την τραβάμε εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Κόβουμε τα cranberries στη μέση, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, μέχρι το μίγμα με την κουβερτούρα να τα «αγκαλιάσει».
  • Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας (26εκ.), μεταφέρουμε μέσα το μίγμα και το στρώνουμε ισόποσα στην επιφάνειά της.
  • Πιέζουμε την επιφάνεια του μίγματος με ένα κουτάλι ή με τη βάση ενός ποτηριού, ώστε να γίνει επίπεδη.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 90 λεπτά.
Για τη γέμιση:
  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το περιεχόμενο των φακέλων Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το γάλα και το ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει για 5 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα cranberries, τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για λίγο, ώστε να μοιραστούν στο μίγμα.
  • Μεταφέρουμε τη ½ Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι.
  • Αφαιρούμε τον κορμό παντεσπάνι από την φόρμα, τον τοποθετούμε σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος και καλύπτουμε την επιφάνειά του με ροζέτες, τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Ξαναγεμίζουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με την υπόλοιπη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, έως ότου καλύψουμε όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι.
  • Πασπαλίζουμε με την Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ ομοιόμορφα τις ροζέτες από πάνω και μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.