ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 35 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 50 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 3,5 ώρες
ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: αντικολλητική ταρτιέρα 27 εκ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ
250γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
100γρ. ζάχαρη άχνη
50γρ. Κακάο Γιώτης
1 πρέζα αλάτι
200γρ. βούτυρο παγωμένο
1 κρόκο
1 κ.σ. νερό παγωμένο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
400γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
180γρ. βούτυρο παγωμένο
100γρ. ζάχαρη άχνη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
400γρ. Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
400γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. φουντούκια
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ με το φτερό (γίνεται και με τα χέρια όλη η διαδικασία, αλλά θα πάρει λίγο περισσότερη ώρα) προσθέτουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, την άχνη ζάχαρη, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το βούτυρο, αλάτι και χτυπάμε το μίγμα για 2’-3’.
- Ρίχνουμε τον κρόκο, νερό παγωμένο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη βάζουμε σε μεμβράνη και στο ψυγείο για 20’-30’.
- Στη συνέχεια, την αφαιρούμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με λίγο αλευράκι για να μην μας κολλάει. Ανοίγουμε τη ζύμη μας 2-3 εκατοστά μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας μας για να κάνουμε τα τοιχώματα. Τοποθετούμε με προσοχή πάνω στην αντικολλητική ταρτιέρα μας 27εκατοστών. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει για να είναι ομοιόμορφη.
- Κάνουμε τρύπες στον πάτο της με ένα πιρουνάκι. Απλώνουμε δύο μεμβράνες σταυρωτά, ρίχνουμε όσπρια για βάρος ώστε να μην φουσκώσει η ζύμη και διπλώνουμε τις άκρες της μεμβράνης προς τα μέσα.
- Ψήνουμε για 30’. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τη μεμβράνη με τα όσπρια και ψήνουμε για ακόμα 20’.
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
- Σπάμε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Το μεταφέρουμε πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει δημιουργώντας ένα ζεστό μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, όχι να σφίξει.
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κομμάτια, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για να αφρατέψει το μίγμα για 4-5’.
- Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη λιωμένη Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ και χτυπάμε ξανά.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε στην τάρτα δημιουργώντας μικρές μπάλες πάνω στην τάρτα μας.
Για την γκανάζ σοκολάτας:
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι με το ξύσμα από το πορτοκάλι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και ύστερα αποσύρουμε.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε μικρά κομμάτια, την καυτή κρέμα γάλακτος. Περιμένουμε για λίγο και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Ρίχνουμε τη γκανάζ πάνω στην τάρτα με τη λευκή κρέμα σοκολάτας. Μεταφέρουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να κρυώσει καλά.
Για το γαρνίρισμα:
- Χτυπάμε σε κάδο του μίξερ με το σύρμα το ΓΙΩΤΗΣ Crème παγωμένο να αφρατέψει προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη για 5-6’.
- Βάζουμε όλο το ΓΙΩΤΗΣ Crème σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε ροζέτες πάνω από τη τάρτα μας, αφού έχει παγώσει πρώτα καλά.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια και τη ζάχαρη ανακατεύοντας ελάχιστα για να μην κρυσταλλώσει η ζάχαρη.
- Όταν η ζάχαρη λιώσει, πάρει ένα σκούρο χρώμα και αναμειχθεί με τα φουντούκια απλώνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι και πασπαλίζουμε παντού.
- Σερβίρουμε την τάρτα μας κομμένη σε κομμάτια και ιδανικά αφού έχει μείνει 10’ σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να είναι βελούδινη η σοκολάτα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ