ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Semifreddo με σοκολάτα και φουντούκια
από τoν Σταύρο Βαρθαλίτη
Διαγωνισμός Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:
Υλικά
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ: 8 ώρες
ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: Μια φόρμα κέικ μακρόστενη 30*11 εκ.

ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά μέτρια
1 κρόκος
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
80 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. φουντούκια σπασμένα
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. Kουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
200 γρ. γάλα κρύο 3,5%
1 φάκελο ΓΙΩΤΗΣ GARNI με γεύση Βανίλια



Εκτέλεση:
  • Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και από πάνω της ένα μπολ για να ζεσταθεί, χωρίς όμως να ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη την κρυσταλλική και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρατεύει το μίγμα των αυγών και φτάσει περίπου στους 70 βαθμούς.
  • Αποσύρουμε να κρυώσει ελαφρώς εκτός φωτιάς και προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε κάδο του μίξερ με το σύρμα προσθέτουμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σταδιακά και τη ζάχαρη άχνη σε 3-4 δόσεις.
  • Αφού κρυώσει ελαφρώς το μίγμα των αυγών προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ το μίγμα του Crème σε 2-3 δόσεις και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω με μία μαρίζ για να μην χάσουμε τον όγκο του.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη, τοποθετούμε μεμβράνη από πάνω και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ώσπου να λιώσει καλά. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων σε ένα κατσαρολάκι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία σε μέτρια φωτιά.
  • Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ 30*11 και βάζουμε μεμβράνη σε σχήμα σταυρού για να προεξέχει από τις άκρες για να μπορούμε να το κλείσουμε και από πάνω.
  • Βάζουμε το μισό μίγμα από το semifreddo και προσθέτουμε τα μισά φουντούκια σπασμένα και τη μισή λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη από πάνω πολύ καλά και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Εν τω μεταξύ σε κάδο του μίξερ με το σύρμα προσθέτουμε τα 200 γρ. κρύο γάλα και ένα φάκελο ΓΙΩΤΗΣ GARNI με γεύση Βανίλια και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να στέκεται. Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  • Αφού περάσουν οι 8 ώρες, αφαιρούμε το semifreddo από την κατάψυξη και αφαιρούμε προσεκτικά όλη τη μεμβράνη. Γαρνίρουμε με το ΓΙΩΤΗΣ GARNI με γεύση Βανίλια και με Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ από πάνω.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ