ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Red Velvet με κρέμα cheesecake
από τoν Σταύρο Βαρθαλίτη
Διαγωνισμός Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 50 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 2 ώρες
ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 27 εκ.

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά μεγάλα
420 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
60 γρ. ξινόγαλο ή κεφίρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μηλόξιδο
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ CHEESECAKE
2 συσκευασίες Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Cheesecake ΓΙΩΤΗΣ
1000 γρ. γάλα πλήρες παγωμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Τρίμματα από το red velvet
1 συσκευασία Σοκολάτα με Γεύση Φράουλα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. φουντούκια
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση:
  • Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και αφρατεύουμε με το σύρμα για 5-6’.
  • Προσθέτουμε τα αυγά 1-1 και ανακατεύουμε για 1’-2’ ακόμα.
  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και ύστερα προσθέτουμε και αυτό το μίγμα στον κάδο του μίξερ.
  • Τέλος αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το ξινόγαλο, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το προσθέτουμε στο μίγμα. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2’ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Τοποθετούμε όλο το μίγμα του Red Velvet σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 27cm αφού πρώτα βάλουμε λαδόκολλα στον πάτο και βουτυρώσουμε καλά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 140°C για 50’ έως ότου να βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρου του κέικ και να βγαίνει καθαρό.
  • Παράλληλα, σε έναν καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Cheesecake ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και την κρέμα γάλακτος για να αφρατέψει σύμφωνα με τις οδηγίες και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  • Αφαιρούμε το κέικ μας από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Κόβουμε σε 2 οριζόντια μέρη το κέικ μας και ισιώνουμε το πάνω μέρος με ένα πριονωτό μαχαίρι. Κρατάμε τα τρίμματα για το γαρνίρισμα.
  • Τοποθετούμε ενδιάμεσα το 1/3 περίπου της Κρέμας Ζαχαροπλαστικής Cheesecake ΓΙΩΤΗΣ και Σοκολάτα με Γεύση Φράουλα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ.
  • Προσθέτουμε όση κρέμα ζαχαροπλαστικής μας έχει απομείνει από πάνω, δύο-τρεις σταγόνες κόκκινο χρώμα και στρώνουμε με μία παλέτα γύρω γύρω το κέικ μας να καλυφθεί εντελώς και να δημιουργηθούν διάφοροι χρωματισμοί.
  • Ρίχνουμε από πάνω τρίμματα από το κέικ που μας έχουμε φυλάξει και Σοκολάτα με Γεύση Φράουλα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το πιο λαχταριστό Red Velvet με γέμιση κρέμα cheesecake.