Υλικά
Βάση για τούρτα με γεύση σοκολάτας
1 φακ. Γλάσσο σοκολάτας
1 φακ. Τρούφα σοκολάτας
1 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 φακ. Σαντιγύ
2 αυγά
1 κλωνάρι βανίλια μαγαδασκάρης
100 γρ. νεσεστέ
100 γρ. ζάχαρη
1300 ml γάλα
300 γρ. κουβερτούρα
αλάτι
50 γρ. βούτυρο
1 φακ. πολύχρωμα καραμελάκια
Εκτέλεση:
Αρχίζουμε φτιάχνοντας τη γέμιση
Λιώνουμε τη κουβερτούρα με το βούτυρο και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νεσεστέ, τα αυγά, τη βανίλια και λίγο γάλα από το γάλα.
Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα της κουβερτούρας και το μείγμα με το νεσεστέ ανακατεύοντας σιγά σιγά.
Βάζουμε τη 1η βάση και την αλείφουμε με τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε με τη 2η βάση.
Προσθέτουμε και τη 3η βάση.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής όπως λέει ο φάκελος προσθέτοντας λίγη τρούφα και καλύπτουμε την 3η βάση.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες, στολίζουμε από πάνω και αλείφουμε τα τοιχώματα. Προσθέτουμε τα πολύχρωμα καραμελάκια
Τέλος προσθέτουμε το γλάσσο που έχουμε ζεστάνει σύμφωνα με τις οδηγίες.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ