Υλικά
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
150γρ ζάχαρη
150γρ αλεύρι
2 κουτ. γλυκού κοφτά μπέικιν
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
λίγες σταγόνες λεμόνι
Για την γέμιση
1 φακελάκι κουβερτούρα σε σταγόνες Γιώτης
1 Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα Γιώτης
1 Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια Γιώτης
1 φακελάκι Τριμμένο Μπισκότο Γιώτης
800 γρ γάλα φρέσκο
Για το στόλισμα
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη βανίλια Γιώτης
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη Σοκολάτα Γιώτης
400 γρ γάλα φρέσκο
Εκτέλεση:
-Χτυπάω τ'αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 4'-5' στο μίξερ.
Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με μαρίζ ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν.
Αδειάζω το μείγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 26 εκ.με λαδόκολλα και ψήνω στους 180 για 20'-25'
Αφήνω να κρυώσει και το χωρίζω σε 3 δίσκους.Βράζω το σιρόπι 2 λεπτά αφήνω να κρυώσει.
Ετοιμάζω τις κρέμες ζαχαρ. και τις σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται και βάζω στο ψυγείο.
Σε πιατέλα βάζω ένα τσέρκι και τοποθετώ ένα δίσκο παντεσπάνι,σιροπιάζω,βάζω την κρέμα ζαχαρ. βανίλια, πασπαλίζω με τριμμένο μπισκότο, βάζω το δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιάζω και βάζω την κρέμα ζαχαρ. σοκολάτα.Πασπαλίζω με τριμμένο μπισκότο και σταγόνες κουβερτούρας.
Βάζω και το τρίτο παντεσπάνι ΔΕΝ το σιροπιάζω και αφήνω στο ψυγείο 1 ώρα.
Στολίζω την τούρτα με τις σαντιγί και το τριμμένο μπισκότο κατά πως μου αρέσει και αφήνω στο ψυγείο 1 ώρα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ