ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Διαγωνισμός
Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ:
- 125 ml νερό
- 125 ml γάλα
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 150 γρ. αλεύρι ΓΙΩΤΗΣ για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 4-5 αυγά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
- 600 γρ. γάλα
- 60 γρ. κόρν φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 100 γρ. κακάο ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο
- 1 βανίλια
- 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
- 400 γρ. γάλα
- 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Garni ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια

Εκτέλεση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα βάζουμε στη φωτιά. Μόλις βράσουν ρίχνουμε με μιας το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μόλις κρυώσει ελαφρώς το μείγμα, μεταφέρουμε σε μίξερ και το χτυπάμε για να ρίξουμε κι άλλο τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα. Περιμένουμε να πάρει η ζύμη το αυγό για να ρίξουμε το επόμενο. Πρέπει να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα σχηματίζουμε τα σου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 15' με 20' μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Βάζουμε σε κατσαρόλα 500γρ. γάλα και κρατάμε τα 100γρ. σε μπόλ για να διαλύσουμε το κόρν φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη με το κακάο. Αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει η κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι, τη βανίλια, το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί και το βούτυρο.
Αδειάζουμε την κρέμα σε γυάλινο μπόλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη ακριβώς πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Χτυπάμε τη σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ΓΙΩΤΗΣ και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ:
Βάζουμε σαντιγύ στο κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα σού. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με ροζέτες από σαντιγύ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης