ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ
Διαγωνισμός
Υλικά

1 Πακέτο παντεσπάνι σοκολάτα Γιώτης (3 βάσεις)
1 Φάκελακι Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης βανίλια (για κρύο γάλα)
1 Φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης σοκολάτα (για κρύο γάλα)
1 Φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης μπισκότα (για κρύο γάλα)
1 Φακελάκι σταγόνες λευκής σοκολάτας Γιώτης
1 Φακελάκι τρούφα χρωματιστή Γιώτης
350γρ. γάλα φρέσκο ή αραιωμένο για κάθε Φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης (3×350=1050ml)
1 Πακέτο μπισκότα απλά (σκέτα χωρίς γεύση) για το στόλισμα
Για το σιρόπι:
200γρ.νερό
100γρ.ζάχαρη
3κ.γ. κονιάκ ή λικέρ

Εκτέλεση:
Αρχικά ξεκινάμε με το σιρόπι για να κρυώνει μέχρι να φτίαξουμε τις κρέμες μας.
Βάζουμε τα 100γρ.ζάχαρη με τα 200γ.ρ. νερό να βράζουν μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη βγάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και ρίχνουμε τις 3 κ.γ το κονιάκ ή λικέρ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ξεκινάμε με τις κρέμες λοιπόν:
Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια ρίχνοντας σε ένα μπώλ 350γ.ρ κρύο γάλα και προσθέτοντας το Φακελάκι με το άνθος αραβοσίτου Γιώτης με γεύση βανίλια. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η σκόνη και να πήξει και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Στην συνέχεια περνούμε το Φακελάκι με το άνθος αραβοσίτου γεύση μπισκότου και το ρίχνουμε πάλι σε ένα άλλο μπώλ με τα 350γ.ρ. κρύο γάλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε και αυτό στην άκρη και ξεκινάμε να φτιάξουμε την τελευταία κρέμα που είναι με γεύση σοκολάτα.. Ρίχνουμε πάλι λοιπόν σε μπώλ το άνθος αραβοσίτου γεύση σοκολάτα με 350γ.ρ. κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά.
Τώρα έχει κρυώσει λοιπόν και το σιρόπι. Ανοίγουμε την συσκευασία με το παντεσπάνι σοκολάτα. Περνούμε μία πιατέλα στρογγυλή μεγέθους 35εκ.περίπου ή μία βάση για τούρτα και βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι. Πέρνουμε το σιρόπι και με ένα πινελάκι βρεχουμε το παντεσπάνι τόσο ώστε να μην μαλακώσει παρά πολύ αλλά να ποτίσει ελαφρά. Πέρνουμε την κρέμα βανίλια και απώνουμε πάνω στο παντεσπάνι αλλά μόνο στη βάση του και όχι στα πλάγια.
Στη συνέχεια βάζουμε πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και το βρέχουμε πάλι με το σιρόπι. Πέρνουμε την κρέμα μπισκότου και απλώνουμε πάλι σε όλο το παντεσπάνι εκτός από τα πλάγια.
Τώρα βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι από πάνω και το βρέχουμε και αυτό με το σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα αλλά τώρα ρίχνουμε να καλυφθεί και στα πλαϊνά όλη ή τούρτα..Αφού καλυφθεί καλά πέρνουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε γύρω γύρω πιέζοντας τα λίγο. Δεν το φοβόμαστε γιατί λόγω της κρέμας θα σταθούν. Πέρνουμε τότε τη χρωματιστή τρούφα Γιώτης και την ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια πάνω στην στρώση της κρέμας άνθος αραβοσίτου σοκολάτας που απλώσαμε στο τελευταίο παντεσπάνι. Στην συνέχεια ολοκληρώσουμε ρίχνοντας τις σταγόνες λευκής σοκολάτας από πάνω. Το στολίζουμε αν θέλουμε και στο ψυγείο να σφίξει....
Υ.Γ.1 Βρίσκουμε ότι μπορεί να υπάρχει στο σπίτι από στολιδάκια ή και κορδέλες. Εγώ έβαλα μία φαρδιά κορδέλα γύρω γύρω , έδεσα ένα κορδονάκι με χαντρούλες και βρήκα και ένα στεμματάκι και το έβαλα.
Υ.Γ.2 Ότι περισσέψει από τις κρέμες Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης το δίνουμε στα μικρά μας που τρελένονται ή το τρώμε εμείς..
Καλή μας επιτυχία !!!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης