ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 80 λεπτά
ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: Ταψί 25x33 εκ.
Υλικά
50 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
30 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1/2 κ.γ. αλάτι
120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
40 γρ. ζάχαρη άχνη
5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 συσκευασία Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ
300 γρ. κρύο γάλα 3,5%
225 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
225 γρ. Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Βούτυρο για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200ο C.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψουν αρκετά, 4’ περίπου.
- Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ σε δύο δόσεις και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ώστε να μη χάσει τον αέρα το μίγμα μας και να ομογενοποιηθεί καλύτερα.
- Κόβουμε και τοποθετούμε στο κάτω μέρος χαμηλού ταψιού (25*33) αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο που έχουμε λιώσει σε μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μικρή κατσαρόλα.
- Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα στο ταψί, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και με μια μαρίζ ή μια σπάτουλα το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 8’-10’.
- Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε με ένα μικρό μαχαίρι, το ξεκολλάμε από τα πλαϊνά και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει.
- Απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα στο πάγκο εργασίας, με την μεγάλη πλευρά της προς το μέρος μας και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
- Κάνουμε το ίδιο και στο παντεσπάνι.
- Προσεκτικά, γυρνάμε ανάποδα το ταψί επάνω και στο κέντρο της πετσέτας, το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεκολλάμε πολύ προσεκτικά τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
- Κλείνουμε προς τα μέσα την άκρη της πετσέτας που έχουμε μπροστά μας και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό την πετσέτα μαζί με το παντεσπάνι και το αφήνουμε έτσι για 10’.
- Παράλληλα στο κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα το γάλα μαζί με ½ Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Πραλίνα και ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι, το αφήνουμε επάνω στην πετσέτα, μεταφέρουμε το μίγμα από τον κάδο του μίξερ και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνια του με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή μια μαρίζ.
- Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, με τη βοήθεια της πετσέτας την οποία αφαιρούμε και το τυλίγουμε με μεμβράνη περιτυλίγματος αρκετά σφιχτά, το βάζουμε ψυγείο για 60’-80’ να παγώσει.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα, την προσθέτουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ.
- Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη τον τοποθετούμε στο δίσκο σερβιρίσματος, απλώνουμε με ένα κουτάλι τη γκάναζ σοκολάτας και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μαρίζ ή σπάτουλα.
- Πασπαλίζουμε τον κορμό εξωτερικά με Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ ώστε να κολλήσουν στη σοκολάτα.
- Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κόβουμε και σερβίρουμε.