ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Τούρτα Zabaione Ροδάκινο
Διαγωνισμός
Υλικά

*Για το Παντεσπάνι:
5 ολόκληρα μεσαία αυγά (περίπου 250 γρ.)
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
130 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
20 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

*Για την Κρέμα:
10 κρόκοι από μεσαία αυγά (περίπου 180 γρ.)
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
5 Φύλλα Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ (περίπου 8 γρ.)
90 γρ. λικέρ Σναπς Ροδάκινο για την κρέμα
500 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

*Για το στήσιμο της τούρτας:
1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο με το σιρόπι της (περίπου 800 γρ.)
80 γρ. λικέρ Σναπς Ροδάκινο για το σιρόπιασμα
ΣοκολάταΤρούφα ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:
*ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Χτυπάμε στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά μαζί με την ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά.
Κοσκινίζουμε τη Φαρίνα και το Κακάο και τα ενσωματώνουμε σταδιακά στο μίγμα των αυγών με μια μαρίζ και απαλές κινήσεις.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου περίπου 25 εκατοστών και ύψους περίπου 5 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 25 λεπτά.

*ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Μουσκεύουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και παράλληλα ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη σε μια μπασίνα (μεταλλικό μπολ) το οποίο προσαρμόζουμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε αδιάκοπα με τον αυγοδάρτη ώστε να μην ψηθεί το αυγό στα τοιχώματα, μέχρι να αρχίσει γίνεται μια ανοιχτόχρωμη κρέμα (περίπου 8 λεπτά )
Σε αυτό το σημείο το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες (τις οποίες στραγγίζουμε πολύ καλά) και ανακατεύουμε δυνατά για να διαλυθούν μέσα στο ζεστό μίγμα. Μόλις πέσει η θερμοκρασία ενσωματώνουμε σταδιακά και το Σναπς ανακατεύοντας απαλά.
Χτυπάμε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μέχρι να προκύψει μια αφράτη σαντιγί σαν γιαούρτι (περίπου 4 λεπτά) μέσα στην οποία ενσωματώνουμε το μίγμα των αυγών με μια μαρίζ και απαλές κινήσεις.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

*ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ
Ρίχνουμε μέσα στην κομπόστα το Σναπς για το σιρόπιασμα και τα αφήνουμε μαζί για 2 ώρες.
Κόβουμε το παντεσπάνι κρύο (ιδανικά το ετοιμάζουμε μια μέρα πριν) σε τρείς επίπεδους και ίσου πάχους δίσκους (θα χρησιμοποιήσουμε τους 2 καλύτερους). Τοποθετούμε τον πρώτο από αυτούς μέσα στο τσέρκι μας, πάνω στην πιατέλα που θα σερβίρουμε.
Παίρνουμε το σιρόπι της κονσέρβας και με ένα πινέλο σιροπιάζουμε καλά το παντεσπάνι. Το καλύπτουμε με την μισή κρέμα (όσο το δυνατόν πιο επίπεδα) και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το 2ο παντεσπάνι (σιρόπιασμα και ομοιόμορφο στρώσιμο της υπόλοιπης κρέμας).
Αφού την παγώσουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, καλύπτουμε την επιφάνεια με τα ροδάκινα της κομπόστας, διακοσμώντας με το στυλ που μας αρέσει (λεπτές φέτες ή κύβους).
Τέλος, αφαιρούμε το τσέρκι προσεκτικά με ένα μαχαίρι και διακοσμούμε περιμετρικά με την τρούφα. Την απολαμβάνουμε κρύα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή