ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Ελβετικός κορμός λευκής σοκολάτας
Διαγωνισμός
Υλικά

*Υλικά για το παντεσπάνι:
Τέσσερις κρόκους αβγών (80 γρ.)
Τέσσερα ασπράδια αβγών (140 γρ.)
65 γρ. Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο
30 γρ. κακάο ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

*Υλικά για την μους μαύρης σοκολάτας:
375 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 65% Κακάο
150 γρ. πλήρες γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

*Υλικά για την μους άσπρης σοκολάτας:
250 γρ Κουβερτούρα Λευκής Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
175 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

*Υλικά για το σιρόπι:
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
100 γρ. νερό
1 σφηνάκι ουίσκι

*Υλικά για την διακόσμηση:
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. Σιρόπι Καραμέλας ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:
*Μους λευκής σοκολάτας
Τεμαχίζουμε την Λευκή Κουβερτούρα και τοποθετούμε σε μπενμαρί. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο προτού βράσει την ρίχνουμε στην Κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

*Μους μαύρης σοκολάτας
Ζεσταίνουμε το γάλα και προτού βράσει το ρίχνουμε στην τεμαχισμένη Κουβερτούρα 65% Κακάο. Ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή, ρίχνουμε λίγη από την λιωμένη Κουβερτούρα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Ενώνουμε το μίγμα της κρέμας γάλακτος με την λιωμένη Κουβερτούρα, σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας απαλά. Σκεπάζουμε την μους με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

*Παντεσπάνι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ,κακάο και αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια. Μόλις ασπρίσουν ρίχνουμε σταδιακά τα 70 γρ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Στο μίγμα με τους κρόκους ρίχνουμε σε τρεις δόσεις το μίγμα του Αλευριού και την μισή μαρέγκα, εναλλάξ ανακατεύοντας απαλά. Στο τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί 30χ40 στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια βουτυρωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 10΄. Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο σκεπάζουμε με άλλη λαδόκολλα, μεταφέρουμε σε μία καθαρή πετσέτα και τυλίγουμε σε ρολό.

*Σιρόπι
Βράζουμε νερό και ζάχαρη για 1΄ και μετά ρίχνουμε το ουίσκι.

*Διακόσμηση
Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε την ζάχαρη σε καραμέλα και μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει και σπάμε σε κομμάτια. Κρατάμε λίγα για την διακόσμηση και τα υπόλοιπα την θρυμματίζουμε.

*Συναρμολόγηση
Απλώνουμε το ρολό και σιροπιάζουμε. Στρώνουμε την μους μαύρης σοκολάτας και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε τις άκρες και μεταφέρουμε στην πιατέλα που θα σερβίρουμε. Βγάζουμε την λευκή σοκολάτα από το ψυγείο και την ανακατεύουμε στο μίξερ να αφρατέψει. Απλώνουμε πάνω στον κορμό και με ένα πιρούνι τραβάμε γραμμές. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καραμέλα και βάζουμε τα κομμάτια καραμέλας. Στην πιατέλα κάνουμε γραμμές με το σιρόπι καραμέλας.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή