ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
x-cite τούρτα σοκολάτας γάλακτος
Διαγωνισμός
Υλικά

*Για το παντεσπάνι:
5 αυγά μεσαίου μεγέθους
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. Αλεύρι ΓΙΩΤΗΣ για Όλες τις Χρήσεις
20 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Για το σιρόπι:
400 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη

*Για την κρέμα:
550 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
400 γρ. κρ. γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού
125 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
6 κρόκοι αυγών
30 γρ. ζάχαρη

*Για το γαρνίρισμα:
1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Creme
λίγο Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
1 κουτί πουράκια
Πολύχρωμα κουφετάκια

Εκτέλεση:
*Παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό να πάρουν όγκο.
Κοσκινίζουμε το Αλεύρι με το Κακάο και τα ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών όταν είναι έτοιμο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Γεμίζουμε μία φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. αφού την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.

*Σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά από την στιγμή που αρχίσει να βράζει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά αλλάζοντας σκεύος.

*Κρέμα:
Τεμαχίζουμε την Κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό σκεύος.
Ζεσταίνουμε το γάλα με τα 125 γρ. κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και την ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη ελαφριά.
Ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών το 1/3 από το ζεστό μίγμα γάλακτος/κρ. γάλακτος και ανακατεύουμε.
Μετά ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη μέχρι να αρχίσει να αχνίζει και να φαίνεται πιο πηχτή (να φτάσει σε θερμοκρασία 84-85 βαθμών όχι παραπάνω, γιατί μπορεί να ψηθεί το αυγό και να κόψει η κρέμα).
Βγάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω στην Κουβερτούρα. Αφήνουμε να μαλακώσει η Κουβερτούρα για 1 λεπτό και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
Μόλις πέσει η θερμοκρασία στους 40 βαθμούς (να είναι χλιαρή στα χείλη) ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος (σε μορφή γιαουρτιού) ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ.

*Συναρμολόγηση:
Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι. Το κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού σε τρεις ισόποσες (όσο γίνεται) φέτες.
Τοποθετούμε ξανά την μια φέτα μέσα στο τσέρκι ή την φόρμα, την βρέχουμε με το σιρόπι και απλώνουμε το 1/4 την κρέμας. Καλύπτουμε με την δεύτερη φέτα, την βρέχουμε με το σιρόπι και απλώνουμε ξανά με κρέμα. Τέλος βάζουμε την τρίτη φέτα, την βρέχουμε με σιρόπι και καλύπτουμε με κρέμα κρατώντας λίγη γιατί θα την χρειαστούμε αργότερα.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Μόλις κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε ζεσταίνοντας ελαφρώς τα τοιχώματα με ένα πιστολάκι.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα γύρω-γύρω από την τούρτα με μία σπάτουλα και κολλάμε τα πουράκια.
Διακοσμούμε την επιφάνεια με τα χρωματιστά κουφετάκια.
Μαλακώνουμε το Creme και το Κακάο (για να δώσουμε χρώμα στη σαντιγί) και γαρνίρουμε την επιφάνεια και την βάση γύρω από την τούρτα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή