ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Η ΦυλλοΣοκόΠιτα της Μελπομένης
Διαγωνισμός
Υλικά

ΥΛΙΚΑ:

Για την ΦυλλοΣοκόΠιτα
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450g)
• 2 αυγά
• Καστανή ζάχαρη (200g)
• 1 κούπα γιαούρτι πρόβειο (200g)
• ¾ κούπας γάλα φρέσκο κατσικίσιο (180ml)
• 2 κ.σ. (20g) μπέικιν πάουντερ Γιώτης
• ½ κ.γλ., μαγειρική σόδα
• 1 βανίλια
• 1 κούπα σπορέλαιο (240ml)
• 200g κουβερτούρα (65% κακάο) Γιώτης
• ½ φακελάκι (100g) τριμμένο μπισκότο Γιώτης
• 1 φακελάκι (100g) κουβερτούρα σε νιφάδες Γιώτης

Για το Σιρόπι
• Νερό (240ml)
• Μέλι (50g)
• Σκούρα καστανή, μαλακή ζάχαρη (120g)
• Ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (100g)
• 1 γεμάτη κ.σ. κακάο (10g) Γιώτης

Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας ένα-ένα σε μια μεγάλη επιφάνεια. Τα αφήνουμε να σταθούν για αρκετή ώρα, μέχρι να στεγνώσουν καλά και να θρυμματίζονται με ευκολία ή τα τοποθετούμε στο φούρνο να στεγνώσουν, προσέχοντας να ξεραθούν χωρίς να ροδίσουν.
2. Λιώνουμε την Κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί μαζί με το σπορέλαιο και περιμένουμε λίγο για να λιώσει η κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα «αφράτο» μείγμα. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού λίγο-λίγο στο μπολ με τα αυγά ενώ ανακατεύουμε με το μίξερ σε χαμηλές στροφές. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε εκ νέου ένα ομογενοποιημένο μείγμα, τέλος προσθέτουμε και το τριμμένο μπισκότο.
4. Θρυμματίζουμε τα φύλλα ένα-ένα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια και τα προσθέτουμε λίγα-λίγα στο παραπάνω μείγμα ενώ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσοχή να μην δημιουργηθούν μάζες κολλημένων φύλλων.
5. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα κατά προτίμηση στρόγγυλο ταψάκι με διάμετρο 25cm που έχουμε βουτυρώσει (με φρέσκο βούτυρο αγελάδας κατά προτίμηση) και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε τη ΦυλλοΣοκόΠιτα, περίπου για 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
6. Όσο ψήνεται η ΦυλλοΣοκόΠιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Προσοχή, το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο όταν περιχύσουμε την ΦυλλοΣοκόΠιτα που θα είναι ζεστή. Σε μια κατσαρόλα και μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το μέλι, τις ζάχαρες και το κακάο. Ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί το κακάο και να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μια βράση και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
7. Βγάζοντας από το φούρνο την ΦυλλοΣοκόΠιτα, περιχύνουμε το κρύο σιρόπι κουταλιά-κουταλιά. Περιμένουμε να το απορροφήσει και να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα σε νιφάδες και σερβίρουμε.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή