ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Διαγωνισμός
Υλικά

-Κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης με γεύση βανίλια 1 φάκελος 220 γραμμάρια .
-Κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης με γεύση σοκολάτας 1 φάκελος 220 γραμμάρια.
-Γάλα 800 ml .
-Βάση για τούρτα Γιώτης με γεύση σοκολάτας .
-Σοκολάτα σε σταγόνες με γεύση φράουλα Γιώτης 100 γραμμάρια.
-Φρουί Ζελέ με γεύση φράουλα Γιώτης 1 φάκελος .
-Νερό 400 ml .

Για το σιρόπι
-Νερό 200 ml.
-Ζάχαρη 100 γραμμάρια .
-1 κουταλιά σούπας γλυκόζη .
-1 φλούδα πορτοκαλιού .
- 1 βανίλια .
-κονιάκ 5 αστέρων 30 ml (προαιρετικά ) .

Εκτέλεση:
Για το σιρόπι : Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 200 ml νερό , 100 γραμμάρια ζάχαρη , 1 κουταλιά σούπας γλυκόζη και ανακατεύουμε προσθέτουμε την φλούδα πορτοκαλιού και το αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά , αφού το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει .

Σε μία μπασίνα βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης με γεύση βανίλια , προσθέτουμε 400 ml γάλα και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά . Σε μια άλλη μπασίνα βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης με γεύση σοκολάτα , προσθέτουμε 400ml γάλα και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά . Αφήνουμε και τις 2 μπασίνες μας με τις κρέμες στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη για να ετοιμάσουμε το Φρουί Ζελέ .

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 200 ml νερό και το ρίχνουμε σε μια μπασίνα με 1 φάκελο Φρουί Ζελέ Γιώτης με γεύση φράουλα ανακατεύουμε και ρίχνουμε 200ml κρύο νερό . Βάζουμε την μπασίνα με το
Φρουί Ζελέ στο ψυγείο και την βγάζουμε λίγο πριν αρχίσει να πήζει .


Ετοιμάζουμε τα ποτηράκια μας και βάζουμε κομματάκια από την βάση για τούρτα Γιώτης με γεύση σοκολάτας στην βάση των ποτηριών ,σιροπιάζουμε με ένα πινέλο . Με ένα κορνέ βάζουμε την πρώτη μας στρώση με την κρέμα βανίλια και γύρω από το ποτήρι τη σοκολάτα με γεύση φράουλα , βάζουμε πάλι κομματάκια βάσης σιροπιασμένα , δεύτερη στρώση με κορνέ την κρέμα με γεύση σοκολάτας και γύρω από το ποτήρι τη σοκολάτα με γεύση φράουλα , βάζουμε πάλι βάση τούρτας σιροπιασμένη , για τρίτη στρώση κρέμα βανίλια και γαρνίρουμε με Φρουί Ζελέ φράουλας . Η συνταγή βγαίνει στα 3 με 4 ποτηράκια ανάλογα το ύψος και το μέγεθος των ποτηριών .
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή