ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Σαρλότ με δίχρωμη κρέμα και κεράσια
από την Ντίνα Νικολάου
Διαγωνισμός Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:
Υλικά ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 8 ώρες
ΣΚΕΥΗ: Μια ειδική φόρμα για σαρλότ ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκατοστών και ύψους 8 εκατοστών

ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζ. Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
600 ml γάλα
300 γρ. κεράσια (από τα οποία έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια)
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι


Εκτέλεση:
Ντύνουμε εσωτερικά τη φόρμα για σαρλότ ή τη φόρμα με αποσπώμενο πάτο με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την καλά στα τοιχώματα και τον πυθμένα και φροντίζοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα. Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα και το φάκελο Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια με 600 ml κρύο γάλα, μέχρι να σφίξει το μίγμα.

Σε ένα βαθύ πιάτο αδειάζουμε ένα φλιτζάνι Σιρόπι Σοκολάτας. Ακουμπάμε τα σαβαγιάρ από τη μέσα πλευρά (την ίσια και όχι την κυρτή) και τα βουλιάζουμε μέσα στο σιρόπι, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Τοποθετούμε τα σαβαγιάρ σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο, στα τοιχώματα της φόρμας με την πλευρά που έχει το σιρόπι να κοιτάζει προς τα μέσα. Ό,τι απομείνει από τα σαβαγιάρ, το σπάμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον πάτο. Περιχύνουμε στον πάτο το υπόλοιπο Σιρόπι Σοκολάτας που έχει απομείνει. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτας και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ράχη ενός κουταλιού. Απλώνουμε σε σειρά τα κεράσια καλά στεγνωμένα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα, την οποία και στρώνουμε καλά. Λιώνουμε τη Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες σε μπεν μαρί και την αναμειγνύουμε με το στραγγιστό γιαούρτι. Στρώνουμε το μίγμα της λευκής σοκολάτας με το γιαούρτι πάνω από τα κεράσια. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Την ώρα του σερβιρίσματος, ξεφορμάρουμε τη σαρλότ και στολίζουμε
την επιφάνεια με τα υπόλοιπα κεράσια.

ΤΙΡ: Αντί για κεράσια μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα
της αρεσκείας σας.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ