ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Ηφαίστειο σοκολάτας
Διαγωνισμός
Υλικά

4 κουταλάκια γλυκού Μπέικιν πάουντερ
2 φακελάκια Μαγιά
40 gr χλιαρό νερό
2/3 συσκευασίας Σιρόπι Σοκολάτας
65gr Αλεύρι
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 αυγά
75gr φουντούκια τριμμένα
Διακοσμητικές μπίλιες λευκής κ μαύρης σοκολάτας κ σταγόνες
σοκολάτας
300gr Κουβερτούρα (3 συσκευασίες)
140gr ανάλατο βούτυρο
250 gr ζάχαρη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου κ βουτυρώνουμε τη φόρμα μας.
Σε ένα πυρίμαχο μπωλ ρίχνω το βούτυρο αφού το έχω λιώσει με τις 2 από τις 3 κουβερτούρες μου.Προσθέτω το κακάο,τα φουντούκια, το αλάτι, τα αυγα, τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά κ με δύναμη κ αφού έχει γίνει ένα υγρό μείγμα καλά ανακατεμένο βάζω το σιρόπι. Τέλος προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας και τελευταία υλικά η μαγια κ το μπεικιν τα οποία τα έχω διαλύσει στο χλιαρό νερό..
Τα βάζω στο τέλος για να μου δώσουν όγκο στο μείγμα μου.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, προσέχω μην το παραψησω βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο μέσο της φόρμας, πρεπει να βγαίνει ελαφρώς υγρή. Αφήνω να κρυώσει αφού το βγάλω&με την τελευταία μου ζέστη κουβερτούρα που έχω ήδη λιωσει περιχύνω το "ηφαίστειο" μου κ το διακοσμώ με τις μπίλιες κ σταγόνες σοκολάτας.
Εμένα με βοηθάει πάντα ο μικρός μου στη διακόσμηση, επιχειρήστε το, το απολαμβάνουν τα μικρά μας παιδιά!!
Καλή επιτυχία!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή