ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Διαγωνισμός
Υλικά

Υλικά για τη Βάση Βrownie:
140 g + 1 κ.σ. Βούτυρο Αγελάδος
250 g Ζάχαρη
65 g +1κ.σ. Κακάο
1/4 κ.γ Αλάτι
1/2 κ.γ Απόσταγμα Βανίλιας
2 μεγάλα Αυγά
65 g Αλεύρι ΓΙΩΤΗΣ γ.ο.χ

Υλικά για τη Μούς Φράουλα:
330 ml Κρέμα Γάλακτος με 35% λιπαρά
200 g Τυρί Κρέμα
100 g Σοκολάτα με γεύση φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
σε σταγόνες
2 γεμάτες κ.σ Άχνη Ζάχαρη
Λίγο Ροζ Χρώμα Ζαχαροπλαστικής

Υλικά για τη γκανάζ Σοκολάτας:
125 g Κουβερτούρα 54% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
λεπτοκομμένη
125 ml Κρέμα Γάλακτος με 35% λιπαρά

Υλικά για το μείγμα Μπισκότου:
70 g τριμμένο μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
2 γεμάτες κ.σ Βούτυρο Αγελάδος
Λίγο Ροζ Χρώμα Ζαχαροπλαστικής

Για τη διακόσμηση :
Διάφορα βρώσιμα διακοσμητικά της προτίμησής μας ( χρωματιστή ζάχαρη, τρούφα, βρώσιμα λουλούδια κλπ)

Εκτέλεση:
Βrownie:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στη θέση αέρας και πάνω κάτω. Σε ένα τσέρκι 20 cm τοποθετούμε στη βάση και εξωτερικά στα τοιχώματα αλουμινόχαρτο ώστε να δημιουργήσουμε μια φόρμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα, ρίχνουμε το κακάο έτσι ώστε να πάει παντού και την αφήνουμε κατά μέρος.
Σε ένα μπεν μαρί τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αποσύρουμε το μπόλ και όταν είναι απλά ζεστό προσθέτουμε τη βανίλια, έπειτα ένα-ένα τα αυγά και όταν ενσωματωθούν προσθέτουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα στο τσέρκι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.Το αφήνουμε να κρυώσει.

Γκανάζ:
Τοποθετούμε την κουβερτούρα σε ένα μπώλ και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Όταν η κρέμα φτάσει σε σημείο λίγο πριν του βρασμού την αποσύρουμε και την ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα γυαλιστερό μείγμα και αφήνουμε κατά μέρος.

Μούς:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα φράουλα και χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντυγί. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη να ενσωματωθούν. Τοποθετούμε τη μισή σαντιγύ στο μείγμα του τυριού και την υπόλοιπη στη λιωμένη σοκολάτα φράουλα. Ανακατεύουμε το κάθε μείγμα ώστε να ενσωματωθεί η σαντιγύ και έπειτα ενώνουμε με απαλές κινήσεις το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα του τυριού.Προσθέτουμε το χρώμα μέχρι να πάρει την απόχρωση που θέλουμε.

Μείγμα μπισκότου:
Λιώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα και ενσωματώνουμε μέσα το χρώμα και έπειτα με το τριμμένο μπισκότο και αφήνουμε κατά μέρος.

Συναρμολόγηση:
Αφαιρούμε το brownie και το αλουμινόχαρτο από το τσέρκι και αφαιρούμε τυχόν κομμάτια που είναι σκληρά στην περιφέρειά του. Τοποθετούμε πάλι το brownie στο τσέρκι και απλώνουμε τη μισή μούς. Τοποθετούμε 5' στο ψυγείο και απλώνουμε από πάνω τη γκανάζ με προσοχή να μην βγει ως τις άκρες. Απλώνουμε την υπόλοιπη μούς και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αφού έχει παγώσει, με προσοχή το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με το μείγμα του μπισκότου και τα διακοσμητικά που έχουμε επιλέξει. Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή