ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Τούρτα "Όνειρο"
Διαγωνισμός
Υλικά

Για το παντεσπάνι:
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμ. ζάχαρη
75 γραμμ. αλεύρι
25 γραμμ. άγλυκο κακάο Γιώτης κοσκινισμένο

Για το σιρόπι:
75 γραμμ. φρέσκο γάλα
2 κ.σ. κονιάκ
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

Για τη μους πικρής σοκολάτας:
110 γραμμ. κουβερτούρα Γιώτης (σε κομματάκια)
50 ml κρέμα γάλακτος

Για τη μους λευκής σοκολάτας:
225 γραμμ. λευκή σοκολάτα Γιώτης (σε κομματάκια)
50 ml κρέμα γάλακτος
500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Για το γλάσο σοκολάτας γάλακτος:
350 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος Γιώτης (σε κομματάκια)
100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι:
Χτυπάμε στο μίξερ τ’ αυγά με τη ζάχαρη για 7΄-8΄ ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κοσκινισμένο κακάο και τα ενώνουμε απαλά με σπάτουλα για να μη χάσουμε τον αέρα που εγκλωβίσαμε στα χτυπημένα αυγά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι με διάμετρο 23 εκ. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄-25΄, να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα. Όταν ψηθεί, αφήνουμε να περάσουν 5΄-6΄, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το μέλι και το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μους πικρής και τη μους λευκής σοκολάτας:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την πικρή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος. Το ίδιο κάνουμε και με τη λευκή σοκολάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Χτυπάμε στο μίξερ τα 500 ml κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Η υφή της να μοιάζει με γιαούρτι, όχι με σαντιγί. Παίρνουμε τα 2/3 από την παχύρρευστη κρέμα και τα ενώνουμε απαλά με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Αφήνουμε τη μους λευκής σοκολάτας στο ψυγείο για 15΄. Ενώνουμε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα (1/3) με τη λιωμένη πικρή σοκολάτα. Αφήνουμε τη μους πικρής σοκολάτας στο ψυγείο για 15΄.

Για το στήσιμο της τούρτας:
Στη φόρμα που ψήσαμε το παντεσπάνι στρώνουμε μεμβράνη. Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 2 μέρη. Βάζουμε στη φόρμα ένα κομμάτι παντεσπάνι. Το αλείφουμε με πινέλο, με αρκετό σιρόπι, να ποτίσει καλά. Απλώνουμε επάνω τη μισή μους λευκής σοκολάτας. Καλύπτουμε με όλη τη μους πικρής σοκολάτας. Τέλος, κάνουμε μία στρώση με την υπόλοιπη μους λευκής σοκολάτας. Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε καλά με πινέλο. Γυρίζουμε τις μεμβράνες που προεξέχουν από τη φόρμα και καλύπτουμε καλά όλη την επιφάνεια της τούρτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.

Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας γάλακτος:
Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα γάλακτος με την κρέμα γάλακτος. Ξεφορμάρμουμε την τούρτα, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τοποθετούμε σε τουρτιέρα. Περιχύνουμε με το γλάσο. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή