ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Τούρτα Καραμέλα
Διαγωνισμός
Υλικά

1 βάση για τούρτα Γιώτης με γεύση βανίλια
200 γρ. σιρόπι καραμέλα Γιώτης
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης με γεύση βανίλια
1 Γιώτης Crème
100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
2 κουτ. Σούπας μαργαρίνη
4 κουτ. Σούπας ζάχαρη
3 κουτ. Σούπας κρέμα γάλακτος
450 γρ. γάλα
50 γρ. νερό

Εκτέλεση:
Σε μέτρια φωτιά για 2' καραμελώνουμε τα φουντούκια, ανακατεύοντάς τα με τη μαργαρίνη & τη ζάχαρη. Αφού κρυώσουν, το 1/3 τα αλέθουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Σε μέτρια φωτιά για 2’ φτιάχνουμε τη σάλτσα καραμέλας βάζοντας 100 γρ. σιρόπι καραμέλας. & 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Σ’ένα μπωλ ανακατεύουμε το νερό & 50 γρ. σιρόπι καραμέλας.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με 400 γρ. γάλα για 5’.
Χτυπάμε την Crème για 5’ & προσθέτουμε 50 γρ. σιρόπι καραμέλας & 50 γρ. γάλα.
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε την πρώτη βάση και τη βρέχουμε με πινέλο με το μίγμα σιρόπι- νερό.
Βάζουμε τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής & πασπαλίζουμε με τα μισά αλεσμένα φουντούκια.
Τοποθετούμε τη 2η βάση, τη βρέχουμε, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα & τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια.
Βάζουμε την 3η βάση, τη βρέχουμε & καλύπτουμε την τούρτα με την Crème, φτιάχνοντας ροζέτες.
Στο τέλος περιχύνουμε με την σάλτσα καραμέλας & στολίζουμε περιμετρικά με τα καραμελωμένα φουντούκια
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή