ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΙΑΟΥΡTΛΟΥ
Διαγωνισμός
Υλικά

200 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
200 γραμμάρια κουβερτούρα με κακάο ΓΙΩΤΗΣ
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (πλήρης)
400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες)
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
2 κουταλιές χλιαρό νερό
2 φύλλα ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ
σιρόπι σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive ολικής άλεσης

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να μουλιάσει.
2. Λιώνω τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
3. Σε διαφορετικό σκεύος, λιώνω την κουβερτούρα με κακάο.
4. Αφού λιώσουν οι κουβερτούρες, προσθέτω τη μισή ποσότητα από την κρέμα γάλακτος στην λευκή κουβερτούρα, και την υπόλοιπη στην κουβερτούρα με κακάο, και ανακατεύω.
5. Διαλύω τον καφέ σε 2 κουταλιές χλιαρό νερό και το ρίχνω στο μίγμα με την κουβερτούρα κακάο και ανακατεύω.
6. Ρίχνω το κονιάκ στη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύω.
7. Στραγγίζω πολύ καλά τη ζελατίνη και τη μοιράζω στα δύο μίγματα από τις κουβερτούρες.
8. Μοιράζω το γιαούρτι στα δύο μίγματα και ανακατεύω.
9. Σπάω τα μπισκότα με τα χέρια μου.
10. Στη συνέχεια δημιουργώ στρώματα σε ατομικά μπολάκια: μπισκότα, λευκή κουβερτούρα, κουβερτούρα με κακάο, μπισκότα, λευκή κουβερτούρα, κουβερτούρα με κακάο κτλ. Στο τέλος γαρνίρω με το σιρόπι σοκολάτας.
11. Βάζω τα μπολάκια στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να παγώσουν καλυμμένα με διαφανή μεμβράνη.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή