ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Τάρτα Λεμονιού με Γκαναζ Σοκολάτας και Garni
Διαγωνισμός
Υλικά

Υλικά τάρτας (για δύο τάρτες διαμέτρου 24 εκ, ή μια μεγάλη)
• 300 γρ. αλεύρι Γιώτης για όλες τις χρήσεις
• 100 γρ. άχνη ζάχαρη
• 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
• 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, κρύο από το ψυγείο

Υλικά κρέμας λεμονιού (για μια τάρτα)
• 200 γρ. γάλα φρέσκο
• 110 γρ. ζάχαρη
• 3 κρόκοι
• 25 γρ. κορν φλάουρ Γιώτης
• 40 γρ. βούτυρο αγελάδος τεμαχισμένο
• 80 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
• Ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)

Υλικά γκανάζ
• 200 γρ. κουβερτούρα Γιώτης
• 150 γρ. κρέμα γάλακτος

Υλικά για το γαρνίρισμα
• 1 φακελάκι Γιώτης Garni
• 200 ml γάλα φρέσκο
• Κουβερτούρα σε νιφάδες Γιώτης

Εκτέλεση:
*Εκτέλεση Τάρτας:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο τεμαχισμένο. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το μέχρι να ανακατευτούν καλά και η ζύμη να μαζευτεί στο φτερό. Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα. Στην συνέχεια βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο την τοποθετούμε ανάμεσα από δύο φύλλα λαδόκολλας και με την βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο. Έπειτα μεταφέρουμε την ζύμη χωρίς την λαδόκολλα στην ταρτιέρα ή σε ένα τσέρκι. Με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνειά της τάρτας και από πάνω απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και γεμίζουμε την βάση με ωμό ρύζι ή ειδικές πετρούλες ψησίματος. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 15 λεπτά μαζί με το βάρος, στην συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και την λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για να την ξεφορμάρουμε.
* Κρέμα Λεμονιού:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 150 γρ. από το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και τους χτυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι.
Μόλις πάρει βράση το γάλα της κατσαρόλας, αδειάζουμε μέσα το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου η κρέμα δέσει.Προσθέτουμε το τεμαχισμένο βούτυρο, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει. Αμέσως, ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, καθώς και τους χτυπημένους κρόκους. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά, έως ότου η κρέμα σφίξει πάλι. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμη για να γεμίσουμε την τάρτα.
*Γκανάζ σοκολάτας :
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα, την βάζουμε σε Μπεν μαρι με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.


*Συναρμολόγηση :
Μεταφέρουμε την τάρτα σε μία πιατέλα και την γεμίζουμε σχεδόν μέχρι πάνω με την κρέμα λεμόνι. Στην συνέχεια ρίχνουμε την γκανάζ σοκολάτας και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την τάρτα. Τέλος γαρνίρουμε με Garni και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή