Υλικά
Τρεις ψημένες βάσεις για τούρτα Γιώτης με γεύση βανίλια Γιώτης
Κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης βανίλια
Ένα φακελάκι ζελατίνη Γιώτης
Άνθος αραβοσίτου Γιώτης με γεύση φράουλα
Κουβερτούρα σοκολάτας Γιώτης φράουλα σε σταγόνες
300 ml γάλα
125 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τέσσερα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε και αν διαπιστώσουμε ότι έχουνε μείνει υπολλείματα από την ζελατίνη, το σουρώνουμε. Μόλις κρυώσει το μίγμα, το βάζουμε σε μια φόρμα σιλικόνης, λίγο μικρότερη από το παντεσπάνι μας. Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής φράουλα, σύμφωνα με τις οδηγίες και την αλείφουμε πάνω από το πρώτο παντεσπάνι. Προσθέτουμε το δεύτερο παντεσπάνι και μόλις ομοιογενοποιηθεί το ζελέ γάλακτος που φτιάξαμε, το βγάζουμε από την φόρμα σιλικόνης. Το τοποθετούμε πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι. Προσθέτουμε το τρίτο παντεσπάνι και φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες και με την οποία αλείφουμε την τούρτα. Προαιρετικό: Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα φράουλα και όταν κρυώσει, σε μια λαδόκολλα φτιάχνουμε σχέδια και διακοσμούμε την τούρτα μας.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ