ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Σοκολατίνα κόλαση
Διαγωνισμός
Υλικά

Για την βάση:
5 αυγά
250 γρ. Μαργαρίνη
1/2 ποτήρι ζάχαρη
20 γρ. Baking powder Γιώτης
1 ζαχαρούχο γάλα
7 κουταλιές της σούπας κακάο Γιώτης
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
1 βανίλια

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα απο πορτοκάλι

Για το γλάσο:
1 ζαχαρούχο γάλα
7 κουταλιές της σούπας κακάο Γιώτης
Λίγο κονιάκ

Για το σερβίρισμα,προαιρετικά :
Κακάο Γιώτης
Garni Γιώτης

Εκτέλεση:
Για την βάση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Συμπληρώνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε την μαργαρίνη, η οποία πρέπει να είναι λιωμένη αλλα οχι ζέστη. Συνεχίζουμε με το Baking powder,το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε πολυ καλά. Σειρά έχει το αλεύρι,το κακάο και η βανίλια. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ψησίματος και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 20 λεπτά περίπου ,ανάλογα τον φούρνο.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε για 4'-5' λεπτα σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και τις φλούδες απο το πορτοκαλί. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Τέλος όταν η βάση μας είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο και όσο είναι ζέστη περιχύνουμε το σιρόπι και μετά το γλάσο.

Για το food design:
Χτυπάμε στο μίξερ 200 γρ. γάλα με 1 φακελάκι Γιώτης garni έως ότου να σταθεί και στήνουμε την γαρνιτούρα. Τέλος πασπαλίζουμε με κακάο Γιώτης.

Καλή όρεξη.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή