Υλικά
Για την βάση:
5 αυγά
250 γρ. Μαργαρίνη
1/2 ποτήρι ζάχαρη
20 γρ. Baking powder Γιώτης
1 ζαχαρούχο γάλα
7 κουταλιές της σούπας κακάο Γιώτης
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
1 βανίλια
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα απο πορτοκάλι
Για το γλάσο:
1 ζαχαρούχο γάλα
7 κουταλιές της σούπας κακάο Γιώτης
Λίγο κονιάκ
Για το σερβίρισμα,προαιρετικά :
Κακάο Γιώτης
Garni Γιώτης
Εκτέλεση:
Για την βάση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Συμπληρώνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε την μαργαρίνη, η οποία πρέπει να είναι λιωμένη αλλα οχι ζέστη. Συνεχίζουμε με το Baking powder,το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε πολυ καλά. Σειρά έχει το αλεύρι,το κακάο και η βανίλια. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ψησίματος και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 20 λεπτά περίπου ,ανάλογα τον φούρνο.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε για 4'-5' λεπτα σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και τις φλούδες απο το πορτοκαλί. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Τέλος όταν η βάση μας είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο και όσο είναι ζέστη περιχύνουμε το σιρόπι και μετά το γλάσο.
Για το food design:
Χτυπάμε στο μίξερ 200 γρ. γάλα με 1 φακελάκι Γιώτης garni έως ότου να σταθεί και στήνουμε την γαρνιτούρα. Τέλος πασπαλίζουμε με κακάο Γιώτης.
Καλή όρεξη.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ