ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Διαγωνισμός
Υλικά

Red velvet cookies:
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ Γιώτης
10 γρ κακάο Γιώτης
1/2 κ.γ baking powder Γιώτης
1/8 κ.γ αλάτι
57,5 γρ βούτυρο ανάλατο μαλακό
75 γρ καφέ μαλακή ζάχαρη
25 γρ λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 αυγό μεγάλο ή 1 μικρό
1 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
1 κ.γ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα

Για το crumble:
50 γρ φουντούκια ψημένα
50 γρ red velvet cookies
1,5 γρ αλάτι
20 γρ φουντουκοβούτυρο
16 γρ σιρόπι σφενδάμου

Hibiscus custard:
500 ml γάλα πλήρες
2 κ.σ ιβίσκος αποξηραμένος
100 γρ λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ κρόκοι
25 γρ αλεύρι γ.ο.χ Γιώτης
25 γρ κορν φλαουρ Γιώτης
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
1/2 κ.γ ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα
250 ml ΓΙΩΤΗΣ Crème

Caramel sauce:
75 γρ ζάχαρη
15 γρ νερό
100 γρ ζεστή κρέμα γάλακτος

Candied Bacon:
2 φέτες bacon
50 γρ μαύρη μαλακή ζάχαρη
25 γρ λιωμένη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Για τα red velvet cookies:
Χτυπάμε όλα τα υλικά για 30 δεύτερα με το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα σε μια μεμβράνη.Τυλίγουμε και τοποθετούμε 1 ώρα στην κατάψυξη.Έπειτα κάνουμε μπάλες τα μπισκοτάκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για δέκα λεπτά.

Για το crumble:Ψιλοκόβουμε τα μπισκότα και χοντροκόβουμε τα φουντούκια.Προσθέτουμε όλα τα υλικά του crumble σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε.

Για την Hibiscus Custard:Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τον ιβίσκο και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια βράση.Παράλληλα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του χρώματος και της ΓΙΩΤΗΣ Crème σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.Όταν το γάλα πάρει μια βράση το προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα στο μπωλ με τα υλικά(αφού στραγγίξουμε το γάλα). Επιστρέφουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με το σύρμα συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα σκεύος,κλείνουμε με μεμβράνη που να εφάπτεπαι με το μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.Μόλις περάσουν οι 4 ώρες βγάζουμε την κρέμα απ το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε το χρώμα.Χτυπάμε την ΓΙΩΤΗΣ Crème σε ένα άλλο μπωλ να γίνει σαντιγί.Ενώνουμε την κρέμα μας με την ΓΙΩΤΗΣ Crème και την αδειάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.Την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για την Caramel sauce:Ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.Δεν πειράζουμε το κατσαρολάκι και δε το κουνάμε και μόλις πάρει έντονο χρώμα καραμέλας ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος εκτός φωτιάς ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.Επιστρέφουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.Βγάζουμε απ την φωτιά και αδειάζουμε την καραμέλα σε ένα καθαρό σκεύος.

Για το candied bacon:Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ψήνουμε το πασπαλισμένο και απ τις 2 πλευρές με ζάχαρη bacon στους 170 °C για 10 λεπτά και άλλα 5 λεπτά απ την άλλη πλευρά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με την σοκολάτα.Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Σε ένα πιάτο άσπρο κάνουμε γραμμές τρίλιζας με την σάλτσα καραμέλας(την οποία έχουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής).Βάζουμε crumble σε 4 ''κουτάκια'',κρέμα ιβίσκου από πάνω και το candied bacon.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή