Υλικά
100γρ. ζάχαρη
1200ml γάλα φρέσκο
200 γρ. νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
1 βάση για τούρτα βανίλια Γιώτης
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφειγ Γιώτης
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα Γιώτης
Τριμμένο μπισκότο Γιώτης
Garni ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι : Βάλτε τα 200 γρ. νερό με τα 100γρ.ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και στην φωτιά.Αναμείξτε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.Μετά το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.Όταν γίνει χλιαρό προσθέστε το ποτό και αναμείξτε.Σιροπιάζουμε την πρώτη βάση και αφήνουμε να απορροφήσει.Στο μπωλ του μίξερ ρίχνουμε 600ml γάλα και το φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ Γιώτης για 5 λεπτά.Απλώνουμε πάνω στην πρώτη βάση την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφειγ Γιώτης και αφήνουμε λίγο από το μείγμα για το τέλος.Συνεχίζουμε με την δεύτερη βάση και σιροπιάζουμε και το αφήνουμε πάλι να απορροφήσει.Στο μπωλ του μίξερ ρίχνουμε 400ml γάλα και τον φάκελο της κρέμας ζαχαροπλαστικής Γιώτης σοκολάτα.Χτυπάμε για 5 λεπτά.Έπειτα απλώνουμε και αφήνουμε πάλι λίγο για το τέλος.Στην τρίτη πια βάση μας ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι.Μόνο που απλώνουμε στην μισή μεριά την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφειγ Γιώτης που είχαμε αφήσει και στην άλλη μισή την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτας Γιώτης που είχαμε επίσης αφήσει.Το βάζουμε ψυγείο ώσπου να φτιαξουμε και το garni Γιώτης.Στο μπωλ βάζουμε 400ml γάλα και τα δύο φακελάκια garni όπου περιέχει η συσκευασία και χτυπάμε με το μίξερ ώσπου να σταθεί.Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και γαρνίρουμε με το garni. Στο τέλος για διακόσμηση απλώνουμε τριμμένο μπισκότο Γιώτης!!Το βάζουμε ψυγείο με 3-4 ώρες.Και μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ